זה מצחיק בכלל להשוות אחד לשני
לא מבין למה לז'קי כל כך חשוב שאמיגה תנצח גם בקרב של הקונסולות כשזה ברור שאין לה שום קשר למשחקי קונסולות
ובבקשה אני לא מר נינטנדו

כמו שהוא אמר, הוא מעדיף את האמיגה מכיוון שהיה לו אמיגה בילדות, ואני בהחלט יכול להבין איך מחשב/קונסולה ישנה שהייתה לך בילדות יכולה להיות יקרה ללבך היום...R A V E N כתב:יצחק כל הכבוד אתה כל כך צודק. זה מה שאני מנסה להסביר לז'קי, שכל אחד מהם הייתה טובה בתחום שלה
לא מבין למה לז'קי כל כך חשוב שאמיגה תנצח גם בקרב של הקונסולות כשזה ברור שאין לה שום קשר למשחקי קונסולות
ובבקשה אני לא מר נינטנדוכי היה לי גם מגהדרייב ,סגה סידי... ואהבתי אותם לא פחות
בילדות היה לי אטארי 2600...בנעורים מחשב ספקטרום ואח"כ קומדור. "ובילדות" גיל 20 היה לי את האמיגה הראשון.יצחק בומרנג כתב:כמו שהוא אמר, הוא מעדיף את האמיגה מכיוון שהיה לו אמיגה בילדות, ואני בהחלט יכול להבין איך מחשב/קונסולה ישנה שהייתה לך בילדות יכולה להיות יקרה ללבך היום...R A V E N כתב:יצחק כל הכבוד אתה כל כך צודק. זה מה שאני מנסה להסביר לז'קי, שכל אחד מהם הייתה טובה בתחום שלה
ובבקשה אני לא מר נינטנדוכי היה לי גם מגהדרייב ,סגה סידי... ואהבתי אותם לא פחות
וסליחה, מהיום אני אקרא לך מר רייבן, יותר טוב?
ז'קי אתה עדיין לא מבין אותי, אני ממש לא חושב שנינטנדו או סגה יותר טובים. זה לא הקטע פהjackiabu כתב: בילדות היה לי אטארי 2600...בנעורים מחשב ספקטרום ואח"כ קומדור. "ובילדות" גיל 20 היה לי את האמיגה הראשון.
לא לשכוח אני הכי זקן פה![]()
אלכס הוויכוח הזה נהיה עקר כבר...אתה לא הבנת למה התכוונתי מהתחלה. אתה תחשוב שהנינטנדו יותר טוב...ואני חושב שהאמיגה היה המחשב הכי טוב שיצא אי פעם, מבחינת משחקים והכל. שוב בגלל שלא היה לך מחשב וגם לך יצחק בומרנג, וישר נולדתם לדור הזהב...עם הקנסולות המשפורות . לא תבינו את זה. רק מי שהיה לו אמיגה יבין אותי. אני לא אומר שהSNES היה גרוע, ביחס לתקופה של עד 93' בערך .אמיגה היה הכי איכותי יותר ברוב המשחקים.
ויצחק בפרוייקט שאתה כותב על משחקי וידאו, תכניס קצת עוד קונסלות וכמובן אמיגה לא יזיק לך. רק יועיל אגב.
אני מחכה לסרט הזה שיצא, ואז כל משתמשי המק, והפיסי יכירו מי שלט פה פעם ביד רמה![]()
UberFreak כתב:הויכוחים האלה תמיד מצחיקים אותי (במיוחד היום) אבל תרשו לי כמה הערות.
לפני הכל, אתם משווים חומרה שפותחה ב-1984 (אמיגה), לחומרה שפותחה ב-1990 (SNES).
שש שנים זה המון זמן במונחים של טכנולוגיה!
העובדה שמשחקים של SNES נראים לפעמים יותר טוב ממשחקי אמיגה (ולא בהרבה) רק מוכיחה כמה האמיגה הקדים את זמנו. לאיזו קונסולה (או מחשב) היתה האצת חומרה לתלת-מימד באותן שנים? אף אחת.
אם לקח לקונסולות (אני בכלל לא מדבר על מחשבים כרגע) שש שנים להגיע/לעבור את הרמה של האמיגה, זה אומר הכל.
אם כבר, יותר הוגן להשוות SNES לדור השלישי של מחשבי אמיגה (1200,4000) משנת 1992.
אז כבר יהיו הרבה פחות הבדלים, כמו למשל ב-Putty Squad.
העובדה העצובה היא שמשחקי אמיגה תמיד "סבלו" בגלל מחשבים אחרים בשוק.
בשנים הראשונות, המון משחקים לא פותחו בכלל על האמיגה. המתחרה העיקרי שלו היה האטארי ST, שהיה נחות ממנו כמעט בכל פרמטר, בעיקר גרפיקה וסאונד.
חברות המשחקים לא רצו לבזבז זמן בפיתוח משחק פעמיים ובגלל שלשני המחשבים היה בדיוק אותו מעבד, פשוט לקחו את המכנה המשותף הנמוך ביותר (האטארי) וכתבו את המשחק קודם בשבילו.
אח"כ המירו במהירות לאמיגה, בלי לנצל את היכולות האמיתיות שלו.
זאת בעיה ידועה שנכתב עליה רבות גם בעיתונים של התקופה (גם מחשבים אחרים סבלו מזה, יש לא מעט משחקים על הקומודור 64 שהועברו ישירות מהספקטרום, עם אותה גרפיקה מוגבלת).
בשנים המאוחרות יותר (תחילת שנות ה-90), שוק המשחקים נטה חזק לכיוון הקונסולות וחברות המשחקים פשוט הפסיקו להשקיע בגרסאות למחשבים כמו שעשו כמה שנים קודם לכן.
כמובן שזה השתנה במחצית השניה של אותו עשור, כשהתחילו לצאת כרטיסי מסך עם האצת תלת-מימד ל-PC, אבל זה כבר סיפור אחר...
"יש כאלה ששיחקו פה עם האטארי 2600 ב85' בפעם הראשונה!"jackiabu כתב:זה לא העניין פה אם אני הכי זקן פה,למרות שנראה לי שכן. אני ב81' קיבלתי את האטארי הראשון ,ושנתיים אחרי זה את הספקטרום וכו'. רוצה לומר לך שאני ראיתי הרבה יותר ולפניך. יש כאלה פה ששיחקו עם האטארי 2600 ב85' בפעם הראשונה! אתה מבין אני כבר ההיתי עם קומדור 128. זה לא קטע של תחרות או משהו כזה, קטע של ניסיון יותר.
![]()
לגבי הפרוייקט, ההיתי רוצה לראות קונסלות כמו NEO GEO ,SEGA MASTER SYSTEM,Panasonic 3DO,AMIGA 500,AMIGA CD32,ונינטנדו תשאיר לסוף...ובכייף אני אשמח לעזור לך בכתבה על האמיגה.