סרט דוקו חדש, על משחקי מחשב בשנות ה80

דיונים על משחקים, אמולטורים וכל מה שקשור ברטרו גיימינג - ארקייד וקונסולות
jackiabu
מאסטר
מאסטר

סרט דוקו חדש, על משחקי מחשב בשנות ה80

שליחה על ידי jackiabu »

לכל מי שהיה לו בשנות ה80 ,קומדור 64,סנקלייר ספקטרום,או כל מחשב. זה סרט חדש שמציג את תעשיית משחקי המחשב של שנות ה80 ,איך ילדים ממש כתבו משחקים ונהיו מליונרים. ועוד הרבה הפתעות...נראה לי בפורום הזה רק אני ובאטלר היה לנו מחשבים ;)

http://www.kickstarter.com/projects/119 ... o-billions
gushacha
יועץ
יועץ

Re: סרט דוקו חדש, על משחקי מחשב בשנות ה80

שליחה על ידי gushacha »

גם לי היה מחשב Apple 2 שקיבלתי ב-1987.
תיכנתתי עליו בבייסיק עם חוברות של מחשבת.
מישהו זוכר את "איציק עושה התעמלות"?
jackiabu
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי jackiabu »

חבר שלי טוב היה לו אפל 2. ואז ראיתי את קרטקה פעם ראשונה :shock:

באותה תקופה שנת 85 היה לי עדיין את הספקטרום 48K . אחי הגדול היה מתכנת משחקים בביסיק.

היה לו איזה פרוייקט ענקי פעם, התחלי לכתוב מישחק של גיימס בונד... :? בסוף יצא לו גיימס בונד מעזה :lol:
UberFreak
מתקדם
מתקדם

שליחה על ידי UberFreak »

יש סרט על תעשיית המשחקים הבריטית שנעשה "בזמן אמת", בטריילר של הסרט החדש מראים כמה קטעים ממנו:
http://youtu.be/Yt9BsZCifgU
jackiabu
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי jackiabu »

יריב סרט מגניב, חבל שהוא באיכות ירודה. אבל יותר טוב מכלום... ;)

בכל אופן זה לא חדש לי מה שמראים בסרט, חברות כמו OCEAN ו IMAGINE שלטו בתעשיית משחקי המחשב.

וכל מוצר שלהם היה להיט איכותי. הם גם היו הכי רווחיות לפחות עד תחילת שנות ה90...
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

jackiabu כתב:יריב סרט מגניב, חבל שהוא באיכות ירודה. אבל יותר טוב מכלום... ;)

בכל אופן זה לא חדש לי מה שמראים בסרט, חברות כמו OCEAN ו IMAGINE שלטו בתעשיית משחקי המחשב.

וכל מוצר שלהם היה להיט איכותי. הם גם היו הכי רווחיות לפחות עד תחילת שנות ה90...
מצטער שאני הורס את החגיגה ג'קי ;) אבל דיברנו על זה פעם
שום דבר בOCEAN לא היה איכותי ולא סתם היא נחשבת לאחד החברות הגרועות ביותר אי פעם
תאמין לי ששיחקתי בטונה של משחקי OCEAN :(

זה שכשהיית צעיר ושיחקת במשחקים של OCEAN והתלהבת בתור ילד או בגלל שזה כל מה שהיה, לא אומר שהיו להם משחקים איכותיים.
OCEAN שלטה כי היו לה את רוב הזכויות למשחקים על פי סרטים גדולים ועוד כל מיני מותגי צעצועים וכאלה

OCEAN זה פחות או יותר 80% משחקי זבל (שמתוכם משהו כמו 50% משחקי זבל על פי סרטים) ועוד כמה פורטים לא רעים בכלל לקונסולות של חברות כמו TAITO , DATA EAST

מה שקורה פה ג'קי זה פחות או יותר כמו שאהבה שיש לי לקונסולה ומשחקי סגה סידי, אפילו משחקי FMV(סרטים).
הם חלק מילדות שלי ואהבתי אותם מאוד. אבל האם היום אני מודע לזה שיותר מ50% ממשחקים שם היו בינונים עד גרועים? בהחלט כן!

לפעמים נוסטלגיה וזכרונות מילדות מעוורות אותנו :(
תמונה
jackiabu
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי jackiabu »

אלכס אני קצת יותר גדול ממך...המחשב הראשון שלי היה ספקטרום 48K בשנת 83 ההיתי בכיתה ז'.

ותאמין לי אני זוכר טוב מאוד,ההיתי קונה גם את כל המגאזנים של אותה תקופה כמו crash ו QL .

באותם שנים רק חברות כמו OCEAN ו MAGINE היו הכי אכותיים נקודה. ההיתי צריך לראות חברות אחרות

איך המשחקים היו נראים כמו בדיחה עצובה :evil: אולי לקונסלות הם פיתחו אותם גרוע, אבל לספקטרום וקמודור הןם היו מעולים. כל שאר החברות ממש יצרו זבל לאותה תקופה, על מה אתה מדבר בכלל אני וחברים שלי ההינו מחכים בכליון עניים למישחק של OCEAN שיצא כבר...אני מציע לך שתבדוק קצת לפני שאתה רושם דברים ממש לא נכונים.

אני חוזר ואומר הם שלטו והיו איכותיים עד תחלית שנות ה90, אחרי זה זה סיפור שונה, הפסקתי לעקוב כי באותן שנים היה לי כבר אמיגה, וכל מישחק נראה לי ארקייד :P

וזה לא קשור לנוסטלגיה,(למרות שאני ממש אוהב אותה) היום שאני מפעיל באמולטור משחקים של ספקטרום של חברת OCEAN אני לא מפסיק לצחוק, כי בסה"כ הכל נראה עלוב משהו כמו 6 צבעים על המסך במקרה הטוב.

ואם לפי הטענה שלך אתה חושב שהחברות הנ"ל היו גרועים, אז תסביר את זה שהם עשו מיליארדים! בלי קשר או עם קשר לזכיות יוצרים. אתה לא תבין את זה לעולם אולי, כי לא היה לך מחשב בתחילת שנות ה80. ולא היה אז שום קונסלה בארץ חוץ מאטארי...
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

ג'קי אין לזה קשר באיזה גיל אתה ואם שיחקתי או לא שיחקתי באותם שנים
קודם כל אם אנחנו כבר מדברים על 84-83 אז כמעט הכל באותם שנים היה זבל
ובגלל זה בעצם התעשיית המשחקים קרסה ב84, כי שוב, הכל היה זבל.
עשו משחקים בשקל ושמו שמות של סרטים או צעצועים או סתם כל מיני משחקים של ריבועים ומקלות

בקשר לטענה שלך על OCEAN , חח טוב מה אני אגיד לך אז אולי הריבוע שלהם ואיש גפרור היה טיפה שחיק יותר
אז אולי לאחרים היה ממש זבל אבל לOCEAN אותו זבל היה טיפה יותר כיפי

משחקים טובים באמת הגיעו אחרי שנינטנדו יצרו NES ואז התחילו לעשות משחקים באמת עם גיימפליי איכותי
כמובן שהרוב המשחקים האיכותיים היה מגיע מיפן ומשהו כמו 90% ממשחקים מערבים המשיכו להיות זבל
בעצם רק לקראת סוף שנות ה90 חברות מערביות התחילו באמת לשלוט בתעשיה. וג'קי בשליטה אני לא מתכוון להציף את השוק בזבל כמו שהיה בשנות ה80 , בשליטה אני מתכוון שסוף סוף חברות מערביות התחילו לעשות משחקים טובים ואיכותיים

בקיצור ג'קי סופרמן 64 זה סופרמן 64 וזה לא משנה איך אתה מסתכל על זה ;)

מזכיר לי גם מקרה לא מזמן מהפורום. של בחור שחיפש "שוטר מברלי הילס"
http://www.vgfreak.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=1889
המשחק זבל שבזבל וזה רק מחצי דקה ששיחקתי בו בשביל לבדוק שהוא עובד
באמת שאפשר רק לרחם במי ששיחק בו באותם שנים וחשב שזה משחק טוב או סביר כי זה פשוט צועה
אבל זה לא עניין אותו כי זה חלק מילדות שלו, כמו שגם יש משחקים כאלה שאני או אתה אהבנו בזמנו

ואיך הם עשו מיליארדים? נו באמת אתה רציני? למה תוכנית זבל כמו אח הגדול מקבלות רייטינג הכי גבוה?
למה משחק כמוFIFA או CALL OF DUTY מוכר מיליונים יותר ממשחק באמת איכותי?
למה כל מיני סרטי זבל כמו נוקמים ושאר קומיקסים שולטים היום בתעשיה של קולנוע ועושים סכומים מטורפים?
ולמה בכלל קולנוע היום כזה זבל אבל עושה כסף פי כמה ממה שהוא היה עושה בתקופות באמת טובות של שנות ה80 או 90?

זה הכל מהכל חוץ מאיכות! כל מה שציינתי עכשיו לא קשור לאיכות אבל מרוויח סכומים מטורפים
תמונה
jackiabu
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי jackiabu »

טוב אלכס איך שרשמתי לך אתה לא יכול להבין לעולם מה זה משחקי מחשב של פעם,כי לא היה לך פיסית מחשב.

ואגב אם אתה חושב שהמישחק השוטר מבברלי הילס הוא עלוב, אז פה מתחליה הבעיה שלך, והבעיה שלך היא שאתה

לא מבין שזה שמתי שיצא המישחק הזה לאמיגה לא היה שום דבר ששמשתווה לזה! נכון אולי המשחק לא הכי כייפי ולא הרבה תוכן, אבל רבאק הוא יצא ב1990 מה היה לך אז בשנת 90 בדיוק. במיקרה הטוב את הפיסי העלוב נפש ב4 צבעים? אז תבין אלכס זה הכל יחסי לאותה תקופה. או שאולי היה לך את מריו לNES ? באמת אלכס ציפתי ממך ליותר
ידע בתחום. אתה באת מעולם נראה לי רק של נינטנדו ומעלה...אז גדלתי מקונסלת האטארי, דרך ספקטרום,קומדור,סגה סיסטם,ורק אז אמיגה. ראיתי את הכל כמעט להבדיל ממך. מה שאתה רושם פה זה פשוט חוסר ידע בהסטוריה של משחקי המחשב. תבדוק את מה שאני אומר לעומק.

אבל להגיד שהמשחק השוטר מבברלי הילס הוא צואה?! זה מסביר את כל חוסר הידע שלך במשחקי המחשב של פעם.

אני מסכים איתך רק על דבר אחד, התוכניות ראלטי המפגרות האלה כמו "האח המפגר" (האח הגדול) זה המיץ של הזבל.
שלח תגובה